Allview: inovatia se finanteaza la bursa

Data: 26/04/2021

Pe 23 aprilie, TradeVille a incheiat anticipat si in prima zi, cu o suprasubscriere de peste 6 ori, oferta de tip plasament privat de actiuni emise de Visual Fan prin care compania care detine brandul Allview realizeaza o majorare a capitalului social prin aport in numerar.

 • Visual Fan a emis 111.100 actiuni (simbol ALW), subscrierea minima in oferta fiind de 1.100 actiuni (adica 121.000 lei la pretul minim de subscriere de 110 lei/actiune). Subscrierile in oferta au putut fi realizate la preturi cuprinse intre 110 lei pe actiune si 140 lei pe actiune.
 • In plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 713.880 actiuni, valoarea totala a acestora fiind de 99.219.450 lei si rezultand intr-o suprasubscriere de peste 6 ori a ofertei. Majoritatea subscrierilor in plasamentul privat au fost efectuate online pe platforma de tranzactionare TradeVille.
  Pretul final stabilit in oferta a fost de 140 lei pe actiune.
 • Fondurile atrase vor fi folosite pentru finantarea activitatii curente a companiei, accelerarea vanzarilor si intensificarea campaniilor de marketing.
 • In urma incheierii cu succes a plasamentului de actiuni, evaluarea Visual Fan se situeaza la 155.554.000 lei.
 • Visual Fan va face demersurile necesare listarii actiunilor ALW pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti, pe piata AeRO. Listarea va fi asistata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.
  Fondata in 2002, Visual Fan, compania care detine brandul Allview, a lansat peste 100 de modele de telefoane mobile, 30 de modele de tablete si 10 modele de laptopuri.
 • Pe langa device-urile mentionate, compania a introdus produse inovatoare precum oglinda inteligenta (Allview Smart Mirror) sau sistemul tip casa inteligenta (Allview Smart Home). Allview a fost unul dintre primele branduri romanesti care au permis utilizarea sistemului de operare Android TV in televizoarele smart comercializate. De asemenea, AVI, singurul asistent vocal inteligent in limba romana, este o inovatie reprezentativa pentru Allview.
 • Visual Fan a fost premiata de Google si Microsoft pentru eforturile de a face tehnologia cat mai accesibila.
  Allview a fost unul dintre primele branduri romanesti care au permis utilizarea sistemului de operare Android TV in televizoarele smart comercializate.
 • La finalul anului 2020, Allview avea o cota de piata de aproape 5% pe piata locala a vanzarilor de televizoare, plasand Visual Fan pe locul 5 in topul producatorilor, in urcare cu trei pozitii comparativ cu anul precedent.

Compania a avut o prezenta constanta, in ultimii 8 ani consecutiv, la cel mai prestigios eveniment de tehnologie din lume, Mobile World Congress la Barcelona.

Visual Fan comercializeaza produse cu brandul Allview in peste 10 tari, inclusiv in Germania, Polonia si tarile baltice. A dezvoltat in ultimii 15 ani parteneriate solide cu producatori chinezi importanti.

 • Prin lansarea recenta a seriei de televizoare smart ePlay7100, Allview devine primul brand european care incorporeaza tehnologii de asistenta și control vocal inteligente tip "Touchless" in portofoliul de produse. Iar pentru perioada urmatoare, strategia Visual Fan se va concentra pe integrarea unor tehnologii inovatoare in produse accesibile tuturor romanilor, inclusiv cele care formeaza ecosistemul unei case inteligente.

In 2020, Visual Fan a realizat o cifra de afaceri de 404,76 milioane lei, din care suma de 102,99 milioane lei a fost obtinuta din activitati recurente, in crestere fata de 86,46 milioane lei in anul precedent. La rezultatele bune din 2020 au contribuit accelerarea vanzarilor si oportunitatile comerciale aparute in relatia cu China pe fondul pandemiei Covid-19.

Compania a reusit sa obtina un profit net de 22,28 milioane lei. Din aceasta cifra, 7,04 milioane lei au reprezentat activitati recurente, in crestere de aproape 4 ori fata de anul precedent.

Surse:
https://www.zf.ro/business-hi-tech/producatorul-dispozitive-electronice-allview-incheiat-2020-afaceri-19996266
https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/comerciantul-de-telefoane-mobile-si-tablete-allview-vine-la-bursa-19957717
https://www.bizbrasov.ro/2021/04/22/allview-isi-face-debutul-in-era-tehnologica-touchless-prin-lansarea-seriei-de-smart-tv-uri-eplay7100-suntem-primul-brand-european-care-va-incorpora-tehnologii-touchless-in-portofoliul-de-pro/
https://www.tradeville.eu/press-room/comunicate-de-presa-plasamentul-privat-visual-fan-s-a-incheiat-in-prima-zi-suprasubscris


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)