Intermediat de TradeVille, plasamentul privat de actiuni Visual Fan s-a incheiat in prima zi, suprasubscris de peste 6 ori

Data: 26/04/2021

Bucuresti, 19 aprilie 2021 - Pe 23 aprilie 2021, TradeVille a incheiat anticipat si in prima zi, in conditiile unei suprasubscrieri de peste 6 ori, oferta de tip plasament privat de actiuni emise de Visual Fan prin care compania care detine brandul Allview realizeaza o majorare a capitalului social prin aport in numerar.

Visual Fan a emis 111.100 actiuni (simbol ALW), subscrierea minima in oferta fiind de 1.100 actiuni (adica 121.000 lei). Pretul de subscriere in oferta a fost cuprins intre 110 lei pe actiune si 140 lei pe actiune.

In plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 713.880 actiuni, valoarea totala a acestora fiind de 99.219.450 lei si rezultand intr-o suprasubscriere de peste 6 ori a ofertei. Majoritatea subscrierilor in plasamentul privat au fost efectuate online pe platforma de tranzactionare TradeVille.

Pretul final stabilit in oferta a fost de 140 lei pe actiune. In urma incheierii cu succes a plasamentului de actiuni, evaluarea Visual Fan se situeaza la 155.554.000 lei. Fondurile atrase vor fi folosite pentru finantarea activitatii curente a companiei, accelerarea vanzarilor si intensificarea campaniilor de marketing.

Visual Fan va face demersurile necesare listarii actiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti, pe piata AeRO, cu simbolul ALW. Listarea va fi asistata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.

„Incheierea cu succes a plasamentului privat de actiuni, intermediat de TradeVille, este un prim pas dintr-o noua etapa de dezvoltare a Allview, in care ne propunem sa investim in extinderea capacitatilor proprii de creare si de implementare a tehnologiilor digitale. Fie ca este vorba de telefoane mobile inteligente, smart TVs, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri sau alte dispozitive, Allview a adus si va continua sa aduca solutii inovatoare, care schimba lumea. Ne bucuram sa avem alaturi noi actionari care cred in potentialul nostru si al caror capital financiar si de incredere ne vor ajuta sa crestem accelerat in mai multe arii de business.”

- Lucian Peticila, Fondator si Director General, Visual Fan

„In secolul 21, legatura dintre bursa si tehnologie este una la fel de naturala ca cea intre vapoare si ocean. Odata cu succesul plasamentului Visual Fan, avem sansa de a dezvolta una dintre navele-amiral ale "flotei" de companii de tehnologie listate pe piata AeRO. Vorbim despre Allview, un brand puternic, cu o larga recunoastere nationala si care are sansa de a concura la nivel international. Ne dorim sa vedem un parteneriat puternic intre piata de capital din Romania si tot mai multe astfel de companii, iar oferta incheiata astazi ne da sperante ca acest lucru nu este doar posibil, ci chiar la indemana.”

- Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Fondata in 2002, Visual Fan a lansat peste 100 de modele de telefoane mobile, 30 de modele de tablete si 10 modele de laptopuri. Produsele cu brandul Allview sunt comercializate in peste 10 tari, inclusiv in Germania, Polonia si tarile baltice. Compania a dezvoltat in ultimii 15 ani parteneriate solide cu producatori chinezi importanti.

Pe langa device-urile mentionate, compania a introdus produse inovatoare precum oglinda inteligenta (Allview Smart Mirror) sau sistemul tip casa inteligenta (Allview Smart Home). Allview a fost unul dintre primele branduri romanesti care au permis utilizarea sistemului de operare Android TV in televizoarele smart comercializate. De asemenea, AVI, singurul asistent vocal inteligent in limba romana, este o inovatie reprezentativa pentru Allview.

Visual Fan a fost premiata de Google si Microsoft pentru eforturile de a face tehnologia cat mai accesibila. Compania a avut o prezenta constanta, in ultimii 8 ani consecutiv, la cel mai prestigios eveniment de tehnologie din lume, Mobile World Congress la Barcelona.

Prin lansarea recenta a seriei de televizoare smart ePlay7100, Allview devine primul brand european care incorporeaza tehnologii de asistenta si control vocal inteligente tip "Touchless" in portofoliul de produse. Iar pentru perioada urmatoare, strategia Visual Fan se va concentra pe integrarea unor tehnologii inovatoare in produse accesibile tuturor romanilor, inclusiv cele care formeaza ecosistemul unei case inteligente.

In 2020, Visual Fan a realizat o cifra de afaceri de 404,76 milioane lei, din care suma de 102,99 milioane lei a fost obtinuta din activitati recurente, in crestere fata de 86,46 milioane lei in anul precedent. La rezultatele bune din 2020 au contribuit accelerarea vanzarilor si oportunitatile comerciale aparute in relatia cu China pe fondul pandemiei Covid-19. Compania a reusit sa obtina un profit net de 22,28 milioane lei. Din aceasta cifra, 7,04 milioane lei au reprezentat activitati recurente, in crestere de aproape 4 ori fata de anul precedent.

Despre Visual Fan

Visual Fan este o companie cu capital integral romanesc, care si-a confirmat statutul de vizionar si pionier atunci cand vine vorba de tehnologie, cu un portofoliu de produse diversificat. A fost fondata la Brasov, in 2002, si produce telefoane mobile inteligente, sisteme Smart Home, tablete, laptopuri si alte gadgeturi. A lansat cel mai complex sistem Smart Home din Romania (2016), AVI - singurul asistent vocal in limba romana (2017), a fost printre primele companii din Europa care a incheiat un parteneriat direct cu Google Android TV™ (2019), fiind primul brand din Romania care a adoptat tehnologia QLED (2020). Este prezenta pe pietele IT&C din peste 15 tari. Allview investeste constant in R&D (cercetare si dezvoltare) si viseaza ca, pe termen lung, sa creeze un robot inteligent - asistent personal.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vanzare de tip „plasament privat” de actiuni si obligatiuni corporative, cu o rata de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.