Comisioane si taxe

Bursa Bucuresti Burse Europa (plus UK), SUA, Canada Alte piete

Comisionul de tranzactionare este exprimat ca procent care se aplica la valoarea tranzactiei, avand o valoare minima de 1.9 lei/ordin executat (integral sau partial). In cazul ordinelor executate prin mai multe tranzactii, comisionul minim este aplicat o singura data pe ordin.
Tradeville nu percepe abonament lunar sau taxa de inactivitate. 

La deschiderea fiecarui cont de tranzactionare actiuni este necesara depunerea unei sume minime de bani. Aceasta suma va apartine si poate fi folosita imediat pentru cumpararea de instrumente financiare (actiuni, obligatiuni, produse structurate, unitati de fond, etc.).

Bursa de Valori Bucuresti (cont StartradeRO)

Max(Rulaj mediu lunar pe ultimele 3 luni
sau Valoare portofoliu
Comision standard* Comision minim pe ordin executat
(integral sau partial)
Comision intra-day
< 300.000 RON 0,65%

1.9 lei
0,33%
300.000 - 700.000 RON 0,5% 0,25%
700.000 - 1.500.000 RON 0,4% 0,25%
> 1.500.000 RON 0,3% 0,25%
Suma minima pentru deschiderea de cont StartradeRO este de 10.000 RON

*Comisionul se aplica la valoarea trazactiei iar nivelul lui se stabileste la sfarsitul lunii curente, pentru luna care urmeaza, in functie de criteriul cel mai avantajos pentru client dintre cele doua de mai jos. La stabilirea comisioanelor de tranzactionare, se cumuleaza rulajele medii pe ultimele 3 luni/valoarea portofoliilor tuturor conturilor pe care un client este imputernicit.

    • Rulaj mediu lunar pe ultimele 3 luni = [rulaj StartradeRO(3luni)+rulaj StartradeINTL(3luni)]/3
    • Valoare portofoliu = [valoarea totala a portofoliului StartradeRO + valoarea totala a portofoliului StartradeINTL] la sfarsitul lunii in care se face calculul

Valoarea comisionului de tranzactionare perceput de S.S.I.F. Tradeville S.A. pentru cont asistat, pentru tranzactionarea instrumentelor financiare pe piata la vedere si pe Sistemul Alternativ de Tranzactionare ATS administrate de B.V.B., este o valoare procentuala fixa.

Tranzactiile intra-day facute pe contul StartradeRO (cumparari si vanzari de volume egale ale actiunilor aceluiasi emitent, in aceeasi zi) vor fi comisionate la jumatate din valoarea comisionului dvs. standard, dar nu mai putin de 0.25%. Ajustarea se va face la sfarsitul fiecarei zile. Acesta nu se aplica tranzactiilor cu obligatiuni, titluri de stat si ETF BET Tradeville.

Nota: La prima depunere de bani/primul transfer de portofoliu de la Depozitar/alt intermediar, comisionul aplicabil tine cont de valoarea investitiei initiale care devine Valoare portofoliu.

Obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti (cont StartradeRO)

Prin exceptie de la comisioanele mentionate anterior, comisionul de tranzactionare pentru tranzactiile cu obligatiuni municipale/corporative/nelistate este de 0.2% din valoarea tranzactiei si 0.1% pentru tranzactiile cu obligatiuni de stat, avand o valoare minima de 1.9 lei/ordin executat (integral sau partial). In cazul ordinelor executate prin mai multe tranzactii, comisionul minim este aplicat o singura data pe ordin.

Alte mentiuni

Taxa ASF aplicata asupra tranzactiilor de cumparare

Conform prevederilor Regulamentului ASF nr. 16/2014 privind veniturile A.S.F. cu modificarile si completarile ulterioare, societatile de servicii de investitii financiare care tranzactioneaza pe piata de capital au obligatia ca, pe baza rapoartelor zilnice de tranzactionare emise de B.V.B., sa retina din contul clientului cumparator o cota aplicata la valoarea tranzactiilor de cumparare de instrumente financiare. In prezent, pentru cumpararea de instrumente financiare taxa ASF este de 0.06%, pentru obligatiuni taxa ASF este de 0.02% si pentru tranzactiile cu instrumente financiare de tip ETF este de 0.04%.

Mentionam ca, in calitate de intermediar, Tradeville colecteaza aceasta taxa de la fiecare cumparator si o vireaza in contul ASF.

Tradeville NU percepe taxa pentru incasarea dividendelor.

Taxe de transfer actiuni/bani/modificari date personale

Tradeville percepe numai taxele Depozitarului Central aplicabile in cazul operatiunilor de registru. Orice modificare a tarifelor si comisioanelor Depozitarului Central duce implicit la modificarea taxelor percepute de Tradeville.
Tradeville. nu percepe taxa in cazul depunerilor de bani sau la transferuri de LEI efectuate prin ordin de plata.
Taxele percepute de bancile partenere pentru transferurile externe vor fi suportate de client.

Burse din Europa (inclusiv UK), USA si Canada (cont StartradeINTL)

Valoare portofoliu sau rulaj Comision standard Comision VIP
indiferent de valoare 0.5% (minim 15 EUR /ordin executat integral sau partial) 0.4% (minim 15 EUR / ordin executat integral sau partial)
Suma minima pentru deschiderea de cont Startrade INTL este de 10.000 RON

Piete oferite: Austria, Belgia, Franta, Germania, Italia, Irlanda*, Luxembrug, Olanda, Portugalia, Spania, Polonia, Marea Britanie*, SUA, Canada, Suedia.

*In cazul actiunilor listate pe piata din Marea Britanie si Irlanda se va retine o taxa suplimentara de 0.5% aplicata la valoarea tranzactiilor de cumparare, respectiv 1% in cazul Irlandei.

Tradeville percepe un comision de 0.08% din suma alimentata sau retrasa din/in contul de tranzactionare StartradeINTL. Retinerea comisionului de 0.08% din suma retrasa de client din contul de tranzactionare se realizeaza prin deducerea acestuia din suma solicitata.

Cursul de schimb practicat de Tradeville pentru sumele depuse de clienti in conturi de tranzactionare pe piete externe este cursul practicat de banca/ institutia de credit partenera a Tradeville, prin care se face operatiunea de schimb valutar. Taxele pentru transferul sumelor in strainatate sunt suportate de client.

Comisionul de tranzactionare este cel pe care Tradeville il retine pe fiecare tranzactie in parte (vanzare sau cumparare) in timp real de 0.5% minim 15 EUR/tranzactie.

Alte piete internationale

  • Daca doresti sa tranzactionezi actiuni listate la alte burse, poti face acest lucru prin intermediul CFD-urilor (Contract for Difference) - instrumente derivate avand ca suport actiuni, dar si alte active.
  • Tradeville iti ofera acces la peste 10.000 de instrumente prin intermediul derivatelor CFD cu activ suport valute, actiuni, indici si marfuri.
  • Vezi mai multe detalii despre CFD-uri pe pagina tranzactionare CFD-uri
  • Comisioanele aferente CFD-urilor pe actiuni pot fi accesate in sectiunea Specificatii si comisioane CFD

Impozitul pe castig in cazul persoanelor fizice

Obligatiile fiscale aferente activitatii investitionale se stabilesc pe baza Codului fiscal in vigoare (Legea nr. 227/2015). In eventualitatea in care acestea sunt modificate ulterior se vor aplica prevederile valabile la data respectiva.
In conformitate cu prevederile legale in vigoare, persoanele fizice au obligatia de a determina castigul net anual / pierderea neta anuala si de a depune la organul fiscal competent declaratia privind venitul realizat.
Tradeville va pune la dispozitia clientilor sai documentele justificative necesare in acest sens, conform normelor legale aplicabile la momentul respectiv.
In cazul persoanelor juridice nu exista un impozit specific pe castigul din operatiuni pe piata de capital. Acesta intra in determinarea bazei impozabile.


Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 74% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)