Dar sectorul farmaceutic?

Data: 26/01/2021

2020 a fost despre Moderna, Gilead Sciences, Regeneron si alti cativa nou-veniti in biotehnologie. Cum se pozitioneaza totusi companiile farmaceutice clasice si asiguratorii de sanatate din SUA?

  • 2021 a inceput cu cateva achizitii importante. UnitedHealth, cel mai mare asigurator de sanatate din SUA, va cumpara Change Healthcare (un start-up de tehnologie medicala) pentru 8 miliarde USD. Centene, un alt asigurator american important, va achizitiona Magellan Health (o companie farmaceutica specializata pe categoria persoanelor cu dizabilitati) pentru 2.2 miliarde USD.
  • Valul de achizitii vine imediat dupa ce JPMorgan Chase, Berkshire Hathaway si Amazon au anuntat ca abandoneaza experimentul comun in aria serviciilor medicale. Denumita Haven Health, initiativa era asteptata sa reformeze din interior sistemul de sanatate din SUA prin reducerea costurilor si a provocat deprecieri importante ale cotatiilor bursiere pentru asiguratorii traditionali de sanatate in 2018.

Morala?

  • Desi sectorul de sanatate (si in particular segmentul asiguratorilor) este atractiv pentru companii si antreprenori care vor sa disloce ordinea traditionala a lucrurilor, reglementarile labirintice ridica mari bariere de intrare. Chiar si pentru gigantii din aria tehnologiei.
  • In toamna anului trecut Amazon a deschis prima sa farmacie online (Amazon Pharmacy), amenintand nume clasice ale sectorului precum CVS sau Walgreens Boots Alliance.
  • Da, dar pentru a administra o serie de beneficii pentru clientii Amazon Prime, gigantul de tehnologie a recurs la o alianta cu Cigna, un jucator traditional in aria asigurarilor medicale.

Cu ce ramanem? Ah...cu o majoritate democrata foarte subtire in Congres, probabil insuficienta pentru o reforma radicala a sistemului de sanatate din SUA. Cu aceeasi tendinta demografica nefasta. Si cu riscul unor noi pandemii la orizont.

Surse:
https://www.wsj.com/articles/health-care-companies-shake-off-disrupters-make-deals-11610032701
https://www.cnbc.com/2020/11/17/amazon-pharmacy-free-prescription-delivery-for-prime-members.html


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)