Libra Internet Bank: parteneriat cu Revolut

Data: 12/11/2020

Libra Internet Bank, al carei plasament privat de obligatiuni corporative a fost intermediat cu succes de TradeVille in primavara acestui an, ofera acum IBAN-uri in RON tuturor utilizatorilor Revolut din Romania.

  • Este al patrulea parteneriat pe care banca il incheie cu fintech-uri importante la nivel global, dupa cele cu Monese, Transferwise si Paysera.
  • In prezent, Revolut are in Romania peste 1.25 milioane de utilizatori care au efectuat tranzactii in valoare totala de peste 6 miliarde EUR.
  • Incepand din luna august, TradeVille permite alimentari si retrageri in/din conturile de tranzactionare prin intermediul Revolut (pentru informatii suplimentare, vezi noua noastra pagina FAQ).
  • Luna trecuta, Libra Internet Bank a anuntat si parteneriatul cu Apple pentru plati mobile prin Apple Pay si a lansat Libra Pay, o aplicatie proprie de plati cu telefonul mobil disponibila pe Android pentru clientii cu carduri Mastercard.

In martie, Libra Internet Bank a atras 4.29 milioane EUR printr-un plasament privat de obligatiuni corporative intermediat de TradeVille. Obligatiunile denominate in EUR, cu o valoare nominala de 500 EUR si o rata fixa anuala a cuponului de 5% platibila semestrial, au fost listate la inceputul lunii septembrie pe sistemul multilateral de tranzactionare (SMT) operat de Bursa de Valori Bucuresti (simbol LIBRA30E) si pot fi tranzactionate online si mobil prin intermediul TradeVille.


  • In primul semestru din acest an, Libra Internet Bank a inregistrat un profit net de 23.9 milioane RON si venituri totale de 164.8 milioane RON.
  • La mijlocul acestui an, Libra Internet Bank detinea active de aproape 6.6 miliarde RON, o retea de 55 de sucursale si peste 100.000 clienti. Cresterea organica din ultimii 5 ani a avut un ritm mediu anual de +30%, unul din cele mai mari in sistemul bancar din Romania.

Surse:


https://www.librabank.ro/Stiri/Revolut_ofera_IBAN-uri_locale_celor_peste_1.25_milioane_de_utilizatori_romani,_in_parteneriat_cu_Libra_Internet_Bank/2853

https://www.wall-street.ro/articol/Finante-Banci/263199/libra-internet-bank-lanseaza-oficial-parteneriatul-cu-revolut.html

https://www.tradeville.eu/press-room/despre-Tradeville

https://www.tradeville.eu/press-room/comunicat-listare-obligatiuni-libra-bank

https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/libra-internet-bank-aduce-apple-pay-pentru-clientii-persoane-fizice-19688180

https://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/libra-internet-bank-obligatiuni-4-2-mil-euro-bursa-incheie-s1-2020-19544171Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)