Vivre Deco atrage 7 milioane de euro printr-un nou plasament privat de obligatiuni, intermediat de TradeVille

Data: 19/04/2021

Bucuresti, 19 aprilie 2021 - TradeVille a incheiat pe 16 aprilie 2021, in mod anticipat in conditiile unei suprasubscrieri cu 65%, o oferta primara de vanzare de tip „plasament privat” de obligatiuni corporative emise de Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri de mobila, decoratiuni si produse pentru lifestyle din Europa Centrala si de Est.

Obligatiunile cu simbolul VIV26E emise in cadrul plasamentului privat derulat in perioada 8 aprilie – 16 aprilie sunt denominate in euro, au data de emisiune 21 aprilie 2021, scadenta la 5 ani, o rata anuala fixa a cuponului de 5,5% stabilita de emitent, iar cupoanele sunt platite semestrial. Valoarea initiala a plasamentului a fost de 5 milioane euro, iar valoarea totala a subscrierilor inregistrate a fost de 8,245 milioane euro.

Vivre Deco a hotarat emiterea unui numar de 14.000 obligatiuni nominative, dematerializate, neconditionate, negarantate si neconvertibile, cu valoarea nominala de 500 EUR/obligatiune, in valoare totala de 7 milioane de euro.

Oferta a fost suprasubscrisa si s-a inchis anticipat in data de 16 aprilie, tranzactia aferenta ofertei fiind efectuata prin Bursa de Valori Bucuresti, iar decontarea ofertei prin Depozitarul Central. Majoritatea subscrierilor au fost facute online, prin platforma de tranzactionare TradeVille.

Vivre Deco va face demersurile necesare listarii obligatiunilor VIV26E pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti, listarea urmand sa fie realizata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.

„Succesul ofertei de anul trecut ne-a dat incredere si curaj sa continuam cu finantarea prin piata de capital, sa ducem acest instrument la urmatorul nivel si, totodata, sa continuam parteneriatul cu retailul. Pentru Vivre, cresterea cotei de piata in cele noua tari este prioritara. Asadar, nevoia de finantare va exista pe termen lung. Dezvoltam constant tehnologii, cu scopul de a imbunatati experienta de cumparare a clientilor nostri si credem ca suntem suficient de bine pozitionati, astfel incat in urmatorii ani sa devenim cel mai important marketplace pe categoria si in regiunea din care facem parte.”

Monica Cadogan, CEO Vivre

„Suntem cu atat mai incantati sa intermediem finantari la bursa pentru companii romanesti care-si consolideaza postura de lider cu ajutorul tehnologiilor online si mobile. Asta apropie si mai mult Vivre Deco de TradeVille. Oricine isi poate alege acum ideile de lifestyle si design interior direct de pe telefonul mobil. Tot dintr-o aplicatie mobila isi poate construi un portofoliu de investitii la Bursa de Valori Bucuresti si pe cele mai mari burse din lume. La fel de usor si mobil poate chiar sa subscrie intr-un plasament privat de succes precum cel pe care l-am facilitat pentru Vivre Deco.”

Mihaela Biciu, CEO TradeVille

Despre Vivre Deco

Vivre este unul dintre principalii retaileri online din industria home & deco din CEE, fondat in 2012 de antreprenori romani, cu vanzari in 9 tari din centrul si estul Europei: Romania, Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Cehia, Croatia, Polonia si Grecia. Pe site-urile si aplicatiile mobile Vivre sunt disponibile peste 350.000 de piese de mobilier, decoratiuni, textile si accesorii, colectate de la furnizori din intreaga lume. Vivre ofera zilnic mii de produse noi pentru cei care vor sa devina proprii designeri. Promisiunea pe care compania o respecta inca de la lansare este aceea de a pune la dispozitia clientilor o destinatie online unde pot gasi mobila si accesorii potrivite personalitatii lor.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din Romania si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vanzare de tip „plasament privat” de actiuni si obligatiuni corporative, cu o rata de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.