Intermediat de TradeVille, plasamentul privat de actiuni Agroland Agribusiness s-a incheiat in prima zi, suprasubscris de 15 ori

Data: 16/04/2021

Bucuresti, 16 aprilie 2021 – Pe 15 aprilie 2021, TradeVille a incheiat anticipat si in prima zi, in conditiile unei suprasubscrieri de 15 ori, oferta de tip plasament privat de actiuni emise de Agroland Agribusiness prin care compania realizeaza o majorare a capitalului social prin aport in numerar.

Compania a emis 225.000 de actiuni (simbol AAB), subscrierea minima in oferta fiind de 5.000 de actiuni (adica 115.000 lei). In plasament au fost inregistrate subscrieri pentru 3.339.558 actiuni, oferta fiind suprasubscrisa de 15 ori, pretul final stabilit in oferta fiind de 27 lei pe actiune. Valoarea totala a subscrierilor in plasament a fost de 90.009.002 lei. Majoritatea subscrierilor in plasamentul privat au fost efectuate online pe platforma de tranzactionare TradeVille.

In urma incheierii cu succes a plasamentului de actiuni, care a fost suprasubscris in mai putin de un minut, evaluarea Agroland Agribusiness se situeaza la 30.375.000 lei. Fondurile atrase vor fi folosite pentru dezvoltarea business-ului atât organic, cât si prin finantarea investitiilor in active fixe, a cheltuielilor curente sau pentru eventuale fuziuni, achizitii si participari in startup-uri din agricultura.

Agroland Agribusiness va face demersurile necesare listarii actiunilor sale pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti, pe piata AeRO, cu simbolul AAB. Listarea va fi asistata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.

„Incheierea cu succes a acestui plasament privat de actiuni dovedeste ca investitorii au recunoscut potentialul de crestere al Agroland Agribusiness. Experienta acumulata in cadrul Grupului Agroland ne permite sa gasim cele mai bune solutii si sa oferim inputuri agricole de cea mai buna calitate, atât pentru agricultura organica, dar si pentru cea conventionala, inclusiv prin retete proprii, cu formulari unice, care asigura o productivitate sporita fermelor. Acest lucru se poate vedea in cresterea cifrei de afaceri si a profitului nostru. Se vorbeste de multa vreme de potentialul insuficient exploatat al agriculturii românesti, dar cred ca lucrurile incep sa se miste tot mai bine, inclusiv cu finantare de pe Bursa, si ne bucuram ca suntem pregatiti sa valorificam oportunitatile care ni se deschid.”

Florin Radu, CEO, Agroland Agribusiness

„Este o deosebita bucurie sa vedem cum agri-business-ul românesc prinde radacini din ce in ce mai trainice alaturi de TradeVille. Dupa ce firma-mama Agroland (AG) a emis deja atât actiuni cât si obligatiuni listate pe SMT-ul Bursei de la Bucuresti, acum vedem succesul uneia dintre companiile-fiica, Agroland Agribusiness (AAB), in a atrage finantare durabila pentru dezvoltarea proiectelor sale, inclusiv investitii in proiecte agri-tech.”

Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct, TradeVille

Despre Agroland Agribusiness

Agroland Agribusiness si-a inceput activitatea in 2016 ca o divizie a companiei- mama Agroland Business System (listata pe sistemul multilateral de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti, categoria AeRO Premium, cu simbolul AG). Din 2017, Agroland Agribusiness a functionat independent juridic si financiar.

Obiectul principal de activitate al Agroland Agribusiness este comercializarea de input-uri pentru agricultura conventionala si organica, inclusiv fertilizanti, produse pentru protectia plantelor si seminte. Activitatea secundara priveste tranzactionarea cerealelor.

Alaturi de produsele achizitionate de la furnizori, compania lucreaza cu acestia pentru dezvoltarea unor produse personalizate cu formule proprii, imbunatatind astfel marjele si sustinând cresterea productivitatii fermierilor. De curând, compania detine in portofoliu si o gama de produse pentru cultura organica.

O alta directie a companiei priveste inovatia tehnologica in agricultura si in domeniile conexe. Lansat in septembrie 2020, AgTech TM este primul program complet de incubare din România care stimuleaza si sustine inovatia in agricultura.

Agroland Agribusiness activeaza in zona de Sud-Vest a tarii, dar urmareste extinderea in toata zona de Sud si in zona de Vest. Agroland Agribusiness beneficiaza de reteaua complexa a grupului Agroland Business System pentru a-si distribui produsele si pentru a castiga noi clienti.

In 2020, Agroland Agribusiness a inregistrat o cifra de afaceri de 18,44 milioane lei (+88% fata de anul precedent). Profitul net obtinut a fost de 1,26 milioane lei (+232% fata de anul precedent), cu o marja neta de 6,82%.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din România si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti si pe marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de actiuni si obligatiuni corporative, cu o rata de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.