Impact Developer & Contractor listeaza la BVB o emisiune de obligatiuni in valoare de 6,6 milioane euro

Data: 26/03/2021

DEZVOLTATORUL IMOBILIAR IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR LISTEAZA LA BVB O EMISIUNE DE OBLIGATIUNI IN VALOARE DE 6,6 MILIOANE EURO

Obligatiunile in valoare de 6,6 milioane euro ale dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor emise in decembrie 2020 au debutat la BVB, pe Piata Reglementata, sub simbolul bursier IMP26E.

„Aceasta runda de finantare derulata de Impact Developer & Contractor este o dovada in plus ca listarea ofera companiilor acces la o sursa nesecata de capital, pe care o pot accesa oricând companiile deja listate. Ne bucuram sa vedem Impact Developer & Contractor este foarte activ nu doar pe piata de real-estate, dar si pe piata de capital, unde a atras finantare prin aceasta emisiune de obligatiuni si, totodata, impreuna cu BRK Financial Group a infiintat prima societate româneasca de tip REIT pe care au listat-o recent la BVB.”

Radu Hanga, Presedinte BVB

„Piata de capital reprezinta in continuare axul central al strategiei de expansiune la nivel national a companiei noastre, datorita conditiilor de siguranta, certitudine si transparenta deplina. Succesul acestei runde de finantare reconfirma lunga istorie de inovatie si incredere a companiei noastre si ne motiveaza sa ne pregatim pentru o noua emisiune de obligatiuni destinata proiectelor de anvergura pe care le vom lansa in 2021 si 2022.”

Sorin Apostol, Director General, Impact Developer & Contractor

„Impact este o companie imobiliara care a reusit sa treaca peste momentul 2009 si sa navigheze cu succes in mediul schimbator din ultimul deceniu. Alaturi de alti emitenti, atât de pe piata principala cât si de pe sistemul alternativ, ea dovedeste ca bursa incepe sa isi intre in rolul ei normal de sursa importanta de finantare a economiei reale. Mai este inca un drum lung de parcurs pâna la a echilibra ponderea altor surse de finantare din economia României, dar putem spune ca premisele sunt din ce in ce mai bune.”

Ovidiu Dumitrescu, Director General Adjunct, TradeVille

„De aproape doi ani si jumatate vedem un interes in crestere pentru atragerea finantarii prin piata de capital. Doar in primele trei luni din acest vorbim de 11 listari la BVB, patru sunt de actiuni si sapte de obligatiuni corporative si titluri de stat, ceea ce vine sa intareasca faptul ca piata de capital este un canal viabil de finantare pentru companiile care doresc sa se dezvolte. Cele patru companii recent listate au o capitalizare cumulata de 511 milioane lei, iar emisiunile de obligatiuni o o valoare cumulata de 1,4 miliarde lei. Cifrele dovedesc ca investitorii din piata de capital dispun de bani pentru a-i investi.”

Adrian Tanase, Director General, BVB

Impact Developer & Contractor (IMP), una dintre primele companii listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si singurul dezvoltator listat pe Piata Principala a BVB, a listat la BVB o emisiune de obligatiuni in valoare de aproape 6,6 milioane euro.

„Aceasta runda de finantare derulata de Impact Developer & Contractor este o dovada in plus ca listarea ofera companiilor acces la o sursa nesecata de capital, pe care o pot accesa oricând companiile deja listate. Ne bucuram sa vedem Impact Developer & Contractor este foarte activ nu doar pe piata de real-estate, dar si pe piata de capital, unde a atras finantare prin aceasta emisiune de obligatiuni si, totodata, impreuna cu BRK Financial Group a infiintat prima societate româneasca de tip REIT pe care au listat-o recent la BVB. Perspectivele pentru anul 2021 sunt optimiste, daca ne uitam ca doar din informatiile publice peste 20 de companii sunt in diverse stadii de pregatire a venirii la BVB, dar si la dividendele anuntate de companiile listate, care sunt mai atractive comparativ cu dobânzile practicate la depozitele bancare.”

Radu Hanga, Presedintele Consiliului de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti

„Piata de capital reprezinta in continuare axul central al strategiei de expansiune la nivel national a companiei noastre, datorita conditiilor de siguranta, certitudine si transparenta deplina. Decizia de a atrage finantare prin aceasta emisiune de obligatiuni pentru a creste lichiditatile pentru noile proiecte de anvergura pe care le avem in dezvoltare in marile orase ale tarii s-a dovedit si de aceasta data a fi una foarte buna. Ca intotdeauna, intreg procesul de emitere si listare a obligatiunilor Impact la BVB a fost unul foarte facil si eficient atât pentru investitori, cât si pentru Impact Developer & Contractor, ca Emitent. Succesul acestei runde de finantare reconfirma lunga istorie de inovatie si incredere a companiei noastre si ne motiveaza sa ne pregatim pentru o noua emisiune de obligatiuni destinata proiectelor de anvergura pe care le vom lansa in 2021 si 2022.”

Sorin Apostol, Directorul General al Impact Developer & Contractor

Emisiunea cuprinde 13.163 de obligatiuni denominate in euro, cu o maturitate de sase ani si o valoare nominala de 500 euro/obligatiune. Obligatiunile au fost emise la finalul unui plasament privat derulat in decembrie 2020 si intermediat de SSIF TradeVille si au o dobanda fixa de 6,40% p.a.

„De aproape doi ani si jumatate vedem un interes in crestere pentru atragerea finantarii prin piata de capital. Doar in primele trei luni din acest vorbim de 11 listari la BVB, patru sunt de actiuni si sapte de obligatiuni corporative si titluri de stat, ceea ce vine sa intareasca faptul ca piata de capital este un canal viabil de finantare pentru companiile care doresc sa se dezvolte. Cele patru companii recent listate au o capitalizare cumulata de 511 milioane lei, iar emisiunile de obligatiuni o o valoare cumulata de 1,4 miliarde lei. Daca adaugam si listarile din 2019 si 2020, vedem ca cele opt companii listate au o capitalizare cumulata de 925 milioane lei, iar cele 42 de emisiuni de obligatiuni au o valoare de 11,6 miliarde lei. Cifrele dovedesc ca investitorii din piata de capital dispun de bani pentru a-i investi. Alte surse de finantare pot fi reprezentate de banii pe care românii ii tin in depozite, dar si de fondurile de pensii private si de fondurile mutuale. Vedem ca depozitele populatiei continua sa creasca, ajungând la peste 262,4 miliarde lei, iar o parte din acesti bani vor incepe sa caute un randament mai mare decât cel al depozitelor.”

Adrian Tanase, Directorul General al Bursei de Valori Bucuresti.

Impact Developer & Contractor a inregistrat in anul 2020 venituri din vânzarea proprietatilor imobiliare in valoare de 42,7 milioane euro, in crestere cu 29,4% fata de anul 2019, reprezentand din acest punct de vedere cel mai bun rezultat al dezvoltatorului, din ultimul deceniu. Intr-un an marcat de pandemie, compania a tranzactionat un total de 369 de apartamente (31.191 mp suprafata construita), dintre care 205 in ansamblul rezidential Greenfield Baneasa si 164 in proiectul Luxuria Residence. In 2020, compania si-a continuat activitatile de dezvoltare rezidentiala cu un ritm sustinut, in ciuda dificultatilor provocate de pandemie. In acest sens, Impact a implementat strategia de expansiune nationala, demarand la Constanta constructia proiectului rezidential premium Boreal Plus si achizitionand un teren in Iasi pentru dezvoltarea unui proiect sustenabil, care sa imbunatateasca standardul de locuire al românilor.

Despre Impact Developer & Contractor

Cu o experienta de 30 de ani pe piata, Impact Developer & Contractor este primul dezvoltator imobiliar dupa perioada comunista, companie fondata cu capital 100% romanesc. In 1996, compania a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti, Impact fiind primul reprezentant al sectorului de dezvoltare imobiliara si constructii listat la Bursa de Valori. In 2006, actiunile companiei au fost promovate la prima categorie a Bursei si in 2015 la categoria Premium. Misiunea Impact Developer & Contractor este de a dezvolta proiecte sustenabile, la standarde moderne, atat in Bucuresti, cat si in marile orase ale tarii. Printre proiectele de referinta ale dezvoltatorului se numara Greenfield Baneasa si Luxuria Residence, ansamblu rezidential de lux cu Certificare BREEAM Excellent. Ca parte a strategiei de extindere la nivel national, Impact a demarat constructia unui proiect rezidential premium in Constanta, Boreal Plus, proiect mixt format din 18 vile si 676 de apartamente, construit pe o suprafata de 43.000 mp, ce va fi finalizat in 2024. De asemenea, Impact continua extinderea la nivel regional si demareaza Greenfield Copou, in Iasi. Lucrarile vor incepe in anul 2021, cu termen de finalizare in 2024, fiind construit in trei faze. Proiectul cuprinde in total 1.100 de apartamente, construite pe o suprafata de 48.685 mp.

TradeVille

TradeVille este un broker cu vechime de peste 26 de ani pe piata de capital din România si ofera clientilor de retail acces facil si rapid la Bursa de Valori Bucuresti si la marile burse internationale. In 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din plasamentele de actiuni si obligatiuni corporative cu o rata de succes de 100% pentru companii din diferite industrii. In 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori Bucuresti cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performantelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail si Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB in 2020 pe segmentul de obligatiuni.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 71% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.