Canada: sanatatea investeste in viitor

Data: 15/10/2020

Sistemul de sanatate din Europa este de fapt o colectie de sub-sisteme administrate la nivel national, componenta privata a acestora fiind in marea majoritate a cazurilor reglementata foarte strict.

Si totusi, continentul european gazduieste companii cu operatiuni globale in arii medicale integrate precum producerea si distributia de medicamente, dezvoltarea unor tratamente revolutionare si servicii de spitalizare.


  • In Canada, aproximativ 400,000 de angajati lucreaza in sistemul de sanatate, in peste 700 de spitale si 1,600 unitati de ingrijre medicala pe termen lung. Canada cheltuieste aproape 11% din PIB pentru sanatate.
  • Noile tehnologii sunt utilizate in mod intensiv in sistemul de sanatate din Canada, inovatia fiind promovata la nivel local de companii precum Microsoft, Agfa, General Electric, Philips Healthcare, IBM Canada Healthcare, Siemens Canada si McKesson Canada.

Canada are al doilea cel mai vibrant sector de biotehnologie din lume dupa SUA, cu un spectru foarte larg de cercetare si productie care acopera farmaceutice, agricultura, recoltarea si cercetarea celulelor stem si alimentatie.

Dintre companiile locale de sanatate si biotehnologie cu cea mai mare lichiditate pe bursa de actiuni din Toronto regasim:

  • Antibe Therapeutics: specializata in tratamente contra bolilor infectioas.
  • Essa Pharma: expertiza in tratamente oncologice.
  • Acasti Pharma: dezvolta tratamente inovatoare impotriva afectiunilor cardiovasculare
  • Sernova: dezvolta tratamente impotriva afectiunilor cronice (inclusiv diabet, hemofilie si afectiuni tiroidiene) utilizand abordari regenerative.
  • BioSyent: produce medicamente pentru o serie larga de afectiuni.
  • ImmunoPrecise Antibodies: dezvolta tratamente revolutionare bazate pe anticorpi.
  • Sirona Biochem: produce medicamente si chiar cosmetice folosind tehnologii revolutionare.

Surse:


https://en.wikipedia.org/wiki/Healthcare_in_Canada

https://www.spglobal.com/spdji/en/indices/equity/sp-tsx-venture-pharmaceuticals-biotechnology-life-sciences-industry-group-index/


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)