Apple: Hello, 5G!

Data: 22/10/2020

Lansat saptamana trecuta, noul iPhone 12 nu este primul smartphone capabil sa se conecteze la retele 5G. La mijlocul acestui an, aproape jumatate din telefoanele mobile livrate in China erau deja 5G.

Dar asa cum am vazut in cazul altor device-uri Apple (cel mai recent exemplu fiind AirPods), noile iPhone-uri ar putea incuraja o crestere uriasa a interesului pentru 5G.

• Asta pentru ca, intr-un singur an, Apple vinde zeci de milioane de iPhone-uri. iPhone 11 a fost de departe cel mai bine vandut telefon mobil la nivel global in prima jumatate a acestui an (aproape 38 de milioane), repetand succesul iPhone XR din 2019.
  • Apple se pregateste de ceva vreme pentru noua era 5G. In vara anului trecut, Apple a platit 1 miliard USD pentru divizia de modemuri a Intel, obtinand in acest fel peste 17,000 de patente inclusiv 5G.
  • Potrivit unei estimari Wedbush Securities, unul din cinci iPhone-uri 12 va fi cumparat in China. Anul trecut, cei mai mari operatori locali de telecomunicatii (China Mobile, China Telecom si China Unicorn) au inceput sa ofere abonamente cu optiuni 5G.
  • In prezent, 5G este disponibil in 50 de metropole chineze, inclusiv in Beijing, Shanghai, Guangzhou si Shenzhen. Se estimeaza ca la finalul acestui an vor exista 110 milioane de utilizatori 5G in China. De fapt, China a inceput sa se gandeasca deja la 6G!
  • Cu cativa pasi in urma Chinei si a Coreei de Sud, SUA dezvolta la randul sau o retea nationala 5G. Firesc, Verizon, AT&T si T-Mobile sunt direct implicate.

De altfel, 5G este atat de important pentru Apple incat la evenimentul de saptamana trecuta a fost adus CEO-ul Verizon, Hans Vestberg.

• In SUA, Verizon ofera 5G Nationwide (peste 200 milioane de utilizatori in 1,800 orase), dar si reteaua ultra-rapida 5G Ultra Wideband la care se pot conecta noile iPhone-uri. Pentru a beneficia de vitezele de transfer ametitor de mari, insa, abonatii Verizon ar putea fi nevoiti sa-si schimbe abonamentele.
  • Nu ca Apple ar avea ceva impotriva AT&T, care listeaza deja noile iPhone-uri pe site-ul propriu. Daca urmariti cel mai recent clip Apple de prezentare a noului iPhone 12, ultimul frame mentioneaza explicit AT&T.

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.