Netflix: peste 195 milioane de abonati

Data: 29/10/2020

Primele cifre trimestriale raportate de cand Ted Sarandos a fost promovat in postura de co-CEO (alaturi de Reed Hastings) au deceptionat asteptarile analistilor la nivelul numarului net de abonati noi si al "earnings-per-share" ("EPS"), dar s-au situat peste asteptari la nivelul veniturilor totale.

• In trimestrul 3, la nivel global, Netflix a adaugat un numar net de 2.2 milioane abonati platitori, sub asteptari (comparativ cu 10.1 milioane in trimestrul 2 si 15.8 milioane in trimestrul 1).
  • Netflix isi explica scaderea numarului net de abonati noi platitori prin "rezultatele record inregistrate in prima jumatate a acestui an" si invita investitorii sa nu acorde atentie excesiva cifrelor. Daca trimestrul 3 ar fi fost mai lung cu 48 de ore, cifra raportata s-ar fi situat marginal peste asteptarile proprii ale companiei, a declarat Spencer Wang, vice-presedintele diviziei de relatii cu investitorii.
  • Pentru prima data in istoria companiei, regiunea Asia-Pacific a contribuit cel mai mult la cresterea numarului de abonati (1 milion abonati, adica 46% din total). In schimb, Netflix a adaugat doar 260,000 abonati in America Latina (comparativ cu 1.49 milioane in aceeasi perioada a anului trecut) si doar 180,000 abonati in SUA si Canada.
  • Apropo, la mijlocul acestei luni, Netflix a sistat oferirea unei perioade gratuite in SUA, dar strategia companiei este diferita in alte regiuni (de exemplu, India). In paralel, compania intentioneaza sa-si extinda semnificativ prezenta in Africa.
  • In total, la finalul lunii septembrie, Netflix avea peste 195 milioane abonati platitori, in crestere cu 23.3% fata de perioada comparabila din 2019.

Tot in trimestrul 3, Netflix a inregistrat un profit net de 790 milioane USD, adica "earnings-per-share" ("EPS") de 1.74 USD/actiune, sub asteptarile analistilor (comparativ cu 665 milioane USD, adica "earnings-per-share" ("EPS") de 1.47 USD/actiune in aceeasi perioada a anului trecut).

• Totusi, veniturile totale au fost peste asteptari, de 6.44 miliarde USD (in crestere cu 22.7% fata de aceeasi perioada a anului trecut).
  • "Free cash flow" pozitiv pentru al 3-lea trimestru consecutiv (1.1 miliarde USD). Pentru primele 9 luni din acest an, Netflix a acumulat "free cash flow" pozitiv de 2.2 miliarde USD, compania indicand ca "nevoile de finantare externa se diminueaza".

Pentru trimestrul 4, Netflix estimeaza ca va adauga un numar net de 6 milioane abonati platitori.

• Daca estimarea se confirma, atunci Netflix va fi adaugat un numar record de 34 milioane abonati platitori in 2020, depasind recordul precedent de 28.6 milioane inregistrat in 2018.

Netflix a anuntat ca restarteaza productia pentru "Stranger Things" (sezonul 4), "Red Notice" (cu Dwayne Johnson, Gal Gadot si Ryan Reynolds) si "The Witcher" (sezonul 2).

• Recent, insa, au existat si titluri anulate ("Glow", "Teenage Bounty Hunters", "I Am Not Okay With This", "The Society") sau controversate ("Cuties").
  • Fata de mijlocul lunii martie, peste 50 de titluri s-au mutat in post-productie, iar Netflix estimeaza ca, pana la finalul acestui an, poate finaliza filmarea a inca 150 de titluri.