Safety Broker: cel mai mare broker de asigurare din Romania

15/06/2021

Brokerajul in asigurari: tot mai multi bani, business intens si tentatia consolidarii locale si a extinderii internationale. O piata care a crescut in 2020 cu peste 9% fata de anul precedent, insumand prime intermediate in valoare de aproape 8 miliarde RON si un grad de intermediere de peste 68% din totalul primelor brute subscrise de asiguratori.

Iar Safety Broker este de 8 ani consecutiv liderul acestei piete. Cu o experienta de aproape 16 ani si un portofoliu de peste 1 milion de clienti. Castigator recent al Trofeului de Excelenta Retail la Premiile Brokerilor de Asigurare 2021.

• Este cel mai mare broker de asigurare independent cu capital privat care opereaza in Romania si Republica Moldova. Cu o vasta retea de sucursale si agentii la nivel national.
  • In luna martie a acestui an, a devenit primul broker creator de produse de asigurare din Romania , in urma avizului primit din partea Autoritatii de Supraveghere Financiara.
  • La finalul anului trecut avea o cota de piata de peste 7%, reusind sa intermedieze prime de asigurare in valoare totala de 119 milioane EUR, mai mare cu aproape 10% fata de anul precedent.
  • Din perspectiva portofoliului, compania a inregistrat in 2020 cresteri importante pe segmentele care privesc asigurarile de garantii, adica noua vedeta a pietei asigurarilor (+79%), asigurarile de sanatate (+32%) si asigurarile de locuinte (+17%). Asigurarile CASCO au marcat o crestere a primelor intermediate de 17%, in timp de segmentul asigurarilor RCA a crescut cu aproape 6%.