SAI Patria Asset Management va fi noul administrator al ETF BET TRADEVILLE

Data: 25/03/2021

ETF BET TRADEVILLE (simbol: TVBETETF), primul si singurul “exchange-traded fund” listat la Bursa de Valori Bucuresti, va avea un nou administrator: SAI Patria Asset Management.


Ce anume se modifica?

  • SAI Patria Asset Management va deveni noul administrator al ETF BET TRADEVILLE in locul SAI Tradeville Asset Management.
  • ETF BET TRADEVILLE va deveni ETF BET PATRIA-TRADEVILLE.
  • Operatiunea de preluare a administrarii a fost avizata de Autoritatea de Supraveghere Financiara, SAI Tradeville Asset Management publicand pe 22 martie 2021 o nota de informare a investitorilor pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.


Ce ramane neschimbat?

  • TradeVille va continua sa fie Market Maker (formator de piata) si participant autorizat pentru ETF BET PATRIA-TRADEVILLE. Asta inseamna ca TradeVille va continua sa asigure lichiditatea fondului la Bursa de Valori Bucuresti.
  • Strategia de investitii, structura si caracteristicile fondului nu se modifica in urma acestei tranzactii. Astfel, politica de investitii va ramane neschimbata, fondul continuand sa urmareasca structura indicelui de referinta BET, oferind investitorilor expunere pe companiile listate la bursa din structura acestuia si reinvestind dividendele.
  • De asemenea, la momentul preluarii de catre SAI Patria Asset Management, Depozitarul fondului, comisionul de administrare precum si comisioanele de emisiune/rascumparare aferente ETF BET PATRIA-TRADEVILLE vor ramane neschimbate.

Pe data de 7 aprilie 2021 (reprezentand termenul legal de 15 zile calendaristice de la publicarea notei de informare a investitorilor) emisiunea si rascumpararea unitatilor de fond ETF BET TRADEVILLE vor fi suspendate pentru o scurta perioada de timp, conform reglementarilor aplicabile, in vederea efectuarii transferului complet al activelor si documentelor fondului catre SAI Patria Asset Management 

  • Perioada de suspendare se va incheia in momentul in care Autoritatea de Supraveghere Financiara autorizeaza modificarile determinate de schimbarea administratorului in documentele fondului.

ETF BET TRADEVILLE este o forma simpla si accesibila de a investi in cele mai importante si lichide companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. 

  • Listat la Bursa de Valori Bucuresti la randul sau, fondul a debutat pe piata de capital in data de 29 august 2012 la pretul de 5 lei/unitate. In prezent, ETF BET TRADEVILLE se tranzactioneaza la bursa in jurul valorii de 14,6 lei/actiune.
  • In perioada care a trecut de la listare, ETF BET TRADEVILLE a inregistrat un randament total de aproape 200%, echivalent unui randament mediu anual compus de peste 13%.

Surse:
https://bvb.ro/infocont/infocont21/TVBETETF_20210322165231_Nota-de-informare-a-investitorilor-FDI-ETF-BET-Tradeville22.pdf


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)