Primul ETF cu expunere pe semiconductori listat in Europa

10/12/2020

La inceputul acestei luni a fost listat pe bursele europene primul ETF cu expunere directa pe producatorii de semiconductori in care poti investi online si mobil prin TradeVille

• VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF este listat la bursa din Frankfurt cu simbolul DE.VVSM.
  • Ofera expunere directa pe cei mai importanti 25 de producatori globali de semiconductori listati pe bursa americana de actiuni.
  • Pentru a fi incluse in structura ETF-ului, companiile trebuie sa aiba o capitalizare bursiera de cel putin 150 milioane USD si sa genereze peste 50% din venituri din productia de semiconductori. Pentru a asigura diversificarea, niciuna dintre companiile incluse nu poate depasi o pondere de 10% din structura ETF-ului.
  • In topul detinerilor regasim Qualcomm, Nvidia, Intel, AMD, Broadcom, Micron Technology, Texas Instruments, Applied Materials, Taiwan Semiconductor si ASML Holding.
  • VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF replica ETF-ul similar listat la NASDAQ cu o capitalizare de peste 4 miliarde USD.

Potrivit VanEck, piata globala de semiconductori este asteptata sa creasca intr-un ritm anual de aproape 5% in urmatorii 5 ani, veniturile totale ale producatorilor putand atinge 730 miliarde USD pana in 2026.