Primul ETF cu expunere pe semiconductori listat in Europa

10/12/2020

La inceputul acestei luni a fost listat pe bursele europene primul ETF cu expunere directa pe producatorii de semiconductori in care poti investi online si mobil prin TradeVille

  • VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF este listat la bursa din Frankfurt cu simbolul DE.VVSM.
  • Ofera expunere directa pe cei mai importanti 25 de producatori globali de semiconductori listati pe bursa americana de actiuni.
  • Pentru a fi incluse in structura ETF-ului, companiile trebuie sa aiba o capitalizare bursiera de cel putin 150 milioane USD si sa genereze peste 50% din venituri din productia de semiconductori. Pentru a asigura diversificarea, niciuna dintre companiile incluse nu poate depasi o pondere de 10% din structura ETF-ului.
  • In topul detinerilor regasim Qualcomm, Nvidia, Intel, AMD, Broadcom, Micron Technology, Texas Instruments, Applied Materials, Taiwan Semiconductor si ASML Holding.
  • VanEck Vectors Semiconductor UCITS ETF replica ETF-ul similar listat la NASDAQ cu o capitalizare de peste 4 miliarde USD.

Potrivit VanEck, piata globala de semiconductori este asteptata sa creasca intr-un ritm anual de aproape 5% in urmatorii 5 ani, veniturile totale ale producatorilor putand atinge 730 miliarde USD pana in 2026.

Surse:
https://www.ulise.ro/etf/VanEck-Vectors-Semiconductor-UCITS-ETF-220
https://investingnews.com/daily/resource-investing/battery-metals-investing/lithium-investing/top-lithium-producers/
https://www.etfstrategy.com/vaneck-unveils-europes-first-dedicated-semiconductor-etf-vaneck-vectors-semiconductor-ucits-etf-xetra-lse-borsa-italiana-48594/
https://www.vaneck.com/de/en/etf/equity/smh/overview/


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 70% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)