Prefera Foods: atrage 5 milioane EUR printr-un plasament privat de obligatiuni

21/07/2021

Prefera Foods, detinatorul brandului Capricii si Delicii si una dintre cele mai importante companii pe piata de alimentatie premium si sanatoasa din Romania, a reusit sa atraga 5 milioane EUR printr-o oferta primara de vanzare tip plasament privat de obligatiuni intermediata de TradeVille si incheiata cu succes si anticipat pe 20 iulie.
  • Obligatiunile cu simbolul PRF26E sunt denominate in euro, au scadenta la 5 ani si o rata anuala fixa a cuponului de 7,5% stabilita de emitent, cupoanele urmand sa fie platite semestrial.
  • Valoarea nominala a unei obligatiuni PRF26E este de 500 EUR. Subscrierea minima in plasament a fost de 25.000 EUR (50 de obligatiuni).
  • Valoarea initiala a ofertei, de 3 milioane EUR, a fost extinsa de emitent la 5 milioane EUR pentru a raspunde interesului crescut din partea investitorilor participanti.
  • Fondurile atrase in plasament sunt destinate in principal desfasurarii activitatii curente a companiei, dar si pentru finantarea extinderii pe piete externe cu cele mai noi game de produse dezvoltate recent. Totodata, compania are in vedere finantarea unor investitii in active fixe pentru cresterea capacitatii de productie.
  • Prefera Foods va face demersurile necesare listarii obligatiunilor PRF26E pe sistemul multilateral de tranzactionare operat de Bursa de Valori Bucuresti. Listarea va fi realizata de TradeVille in calitatea sa de Consultant Autorizat.
    Infiintata in 2006 si controlata de antreprenorul Raul Ciurtin, Prefera Foods este imaginea de succes a alimentatiei premium, diversificate si sanatoase nu doar in Romania, ci si in tari din Europa Centrala si de Est, America de Nord si de Sud, precum si pe piete din Orientul Indepartat.
  • Capricii si Delicii este cel mai cunoscut brand al companiei, reunind pateuri de ficat, paste vegetale din seminte de floarea soarelului, pateuri vegetale, zacusca, salate de vinete, ciorbe si mancaruri gatite.
  • de Azi este marca de produse proaspete cu care compania a debutat in categoria fresh cu supe creme de legume si smoothie-uri din fructe.
  • Green Course este un nou brand de ready meals pe baza de plante, cu o gama de sosuri de maioneza vegan.
  • Unfished este o categorie noua si inovatoare de produse vegetale alternative la peste (inclusiv ton si somon). Lansata in Romania in primavara acestui an, noua gama de produse va fi introdusa curand si pe pietele europene.
  • Clientii principali ai Prefera Foods sunt cei mai mari retaileri cu lanturi de supermarketuri localizate in Romania si in strainatate, inclusiv Auchan, Carrefour, Kaufland, Lidl, Mega Image, METRO Cash & Carry, Profi si Selgros.
  • Prefera Foods opereaza magazinul online bacaniacudelicii.ro care comercializeaza toate produsele reunite sub brandurile companiei.