Manuale contabile obligatorii pentru fiecare societate

Data: 08/09/2014

Pe langa jurnalele si registrele obligatorii, societatile trebuie sa detina si urmatoarele manuale:

• manualul de politici si proceduri contabile si
• manual de proceduri de inventariere, potrivit Contzilla.ro

Manualul de politici si proceduri contabile

Potrivit reglementarilor contabile (O.M.F.P. 3055/2009) fiecare societate trebuie sa detina un un manual de politici contabile si un manual de proceduri de aplicare a politicilor contabile.

Politicile contabile reprezinta principiile, bazele, conventiile, regulile si practicile specifice aplicate de o entitate la intocmirea si prezentarea situatiilor financiare anuale.

Dincolo de faptul ca lipsa acestor documente se sanctioneaza cu amenzi deloc de neglijat care pot ajunge pana la 4000 lei, orice companie are nevoie de un sistem de reper dat de aceste documente si in plus si de un sistem de control al modului in care acestea se aplica.

  • Rolul manualelor este de a minimiza erorile si riscul de frauda.
  • In organizarea functiei financiare intr-o companie cheia este standardizarea, prin care se asigura ca diferitele sarcini sunt executate la timp si conform instructiunilor.
  • Manualele sunt utile pentru training-ul noilor angajati

Citeste articolul in intregime pe: Contzilla.ro

Înapoi la Articole bursiere


Conturi Demo Gratuite
Invata fara risc sa tranzactionezi
Demo Actiuni la BVB DEMO CFD

EDUCATIE

CURSURI
WEBINARII

VEZI CE FEL DE INVESTITOR ESTI

COMPLETEAZA CHESTIONARUL

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)