Incepand cu 3 decembrie 2020 reducem comisionul minim de tranzactionare pentru serviciul StartradeINTL de la 15 EUR la 7 EUR. Afla mai multe

Ne bucuram sa te informam ca incepand cu 3 decembrie 2020 reducem comisionul minim pe ordin executat pentru serviciul StartradeINTL de la 15 EUR la 7 EUR.

Sunt si cateva exceptii:
 • Canada: comision minim pe ordin executat de 15 eur;
 • Austria : comision minim pe ordin executat de 15 eur;
 • Polonia, Suedia, Portugalia, Irlanda: comision minim pe ordin executat de 10 eur.

deschide cont
Ce inseamna comision zero?
De cele mai multe ori comision zero poate implica un labirint de alte costuri. Un exemplu este intotdeauna util, asa ca iti oferim unul in cele ce urmeaza. studiu de caz

Sa presupunem ca brokerul la care ti-ai deschis cont in RON si la care ai comision de tranzactionare zero percepe:

 • o taxa de schimb valutar de 0.5% adaugata la cursul propriu de schimb
 • o taxa de custodie de 0.2% (min 10 EUR) in fiecare luna
 • o taxa de inactivitate de 10 EUR, alaturi de diverse alte taxe de procesare

Daca ai vrea sa cumperi o actiune Tesla, listata la NASDAQ, iar Tesla ar fi cotata la 500 USD/actiune vei putea lua in considerare urmatoarele actiuni:

1. Pentru a face tranzactia, ar trebui sa convertesti RON (valuta contului tau) in USD (valuta in care este listata Tesla).
Brokerul iti va percepe o taxa de schimb valutar RON/USD de 0.5%. Adica 2.5 USD.
2. Comisionul de tranzactionare este zero. Cumperi actiunea Tesla.
3. Sa spunem ca pastrezi actiunea Tesla in portofoliu pentru 3 luni.

Ar trebui sa mai platesti de asemenea:
 • un comision lunar de custodie de 0.2% (minim 10 EUR) in fiecare luna in care pastrezi actiunea Tesla in portofoliu.
  Pentru 3 luni, asta inseamna ca vei plati 30 EUR (10 EUR * 3 luni), adica aproximativ 36 USD.
 • un comision de inactivitate de 10 EUR pentru fiecare luna in care nu faci tranzactii.
  Asta inseamna ca la finalul celor in cele 3 luni vei fi esti penalizat pentru inactivitatea ta cu 30 EUR (10 EUR * 3 luni), adica aproximativ 36 USD.
Sa spunem ca la finalul celor 3 luni decizi sa vinzi actiunea Tesla la 550 USD/actiune si ai vrea sa retragi profitul obtinut in RON.
Pe hartie, rezultatul investitiei tale este de 50 USD, dar:
 • la transferul banilor din USD in RON, ti se percepe din nou taxa de schimb valutar USD/RON de 0.5%. Adica 2.55 USD.
Adunand toate taxele mentionate la brokerul din exemplul de mai sus care promoveaza un comision de tranzactionare zero vei fi platit:
2.5 USD + 36 USD + 36 USD + 2.55 USD = 77.05 USD.
Acesta este un exemplu pentru o singura actiune Tesla cumparata si pastrata in portofoliu timp de 3 luni.

TradeVille a fost si va fi ghidata mereu de principiile transparentei si onestitatii. Incepe sau continua calatoria ta in lumea investitiilor la bursa cu noi. deschide cont
TradeVille a fost si va fi ghidata mereu de principiile transparentei si onestitatii. Incepe sau continua calatoria ta in lumea investitiilor la bursa cu noi. deschide cont
Nu esti convins? Ai mai jos raspunsuri la intrebari pe care nu le-ai pus. Daca ai orice alte intrebari legate de TradeVille, ne poti scrie la help@tradeville.eu citeste f.a.q.
deschide cont

Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare. A fi investitor presupune asumarea unui risc cu scopul de a realiza un profit cat mai ridicat. Fiecare persoana isi asuma riscul in functie de toleranta individuala fata de aceasta. Nu exista o formula universala de investitie si nu exista instrument financiar fara risc.
S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, România, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.