Accumulation/Distribution (A/D)

Indicatorul Accumulation/Distribution asociazã variatiile de pret cu cele de volum, pornind de la premisa cã o miscare a pretului este cu atât mai importantã, cu cât aceasta este corelatã cu un volum de tranzactionare mai mare. 

Interpretare Accumulation/Distribution (A/D)

  • când Accumulation/Distribution creste, se spune despre actiune cã este acumulatã, cea mai mare parte a volumului tranzactionat fiind asociatã cu miscarea ascendentã a pretului. In situatia în care indicatorul scade, se poate afirma cã actiunea este distribuitã, majoritatea volumului de tranzactionare fiind asociat cu miscarea descendentã a pretului.
  • divergentele apãrute între A/D si pretul actiunii implicã o schimbare iminentã în cazul celui din urma. Atunci când apare o divergentã, de obicei, pretul îsi modificã trendul , confirmând evolutia indicatorului.

 


Investitia in instrumente financiare presupune riscuri specifice incluzand fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Performantele trecute nu reprezinta garantii ale performantelor viitoare ale instrumentelor financiare.

S.S.I.F. Tradeville S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 76% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui sa luati in considerare daca intelegeti modul in care functioneaza CFD-urile si daca va puteti permite sa va asumati riscul ridicat de a va pierde banii.

S.S.I.F. Tradeville S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, București, România, cod poștal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)